There was an error in this gadget

Tuesday, June 28, 2011

hari terakhir

hari 28/6/2011 adalah hari terakhir di Tesdec..selama 3 bulan disini banyak bende aku dah belajar,,dan sekarang aku rasa aku berjaya memperolehi pengatuan yang sangat berharga tentang biotech,Haccp,GMP, entrepreneur dan yang paling penting dapat berjumpa dengan orang lebih senior dan mereka semua tidak kedekut ilmu dalam meyampaikan pengalaman mereka...aku pun akan menjadi salah seorang daripada mereka satu hari nanti...

Monday, March 21, 2011

RANCANGAN BERUNSUR ISLAM

Malam tadi berlangsung sudah final rancangan adik-adiku musim kem-2..rancangan yang aku rasa lain dari yang lain. memang best dapat tengok si cilik berusia 10,11,12 tahun berhujah, berpidato, membaca Al-quran dan hadis. kepetahan berkata-kata begitu mengangumkan..sampai boleh mengalirkan air mata. Orang dewasa belum tentu dapat buat mcm diorang..ucapan tahniah harus diberikan kepada parents diorang kerana berjaya membentuk anak-anak mereka dan aku rasa mak bapak diorang jugak bukan calang-calang orang. Aku pun ingat nanti kalau dah ada anak, aku nak latih anak aku di awal usia dia nanti menjadi seorang pemidato...semoga rancangan ini diteruskan untuk musim-musim seterusnya untuk melawan rating rancangan idola kecil kat tv9 tu .huhu

apa pun keputusan adalah seperti berikut.. 

juara:         : adik Muhammad Amirul Munir
naib juara  : adik syafikah fasiha ahmad safri
ketiga        : adik Zaid Najmudin Zul Akmal

Wednesday, February 16, 2011

CINTAKU..

Aku tak suka nak bercakap pasal cinta-cinta ni semenjak patah hati setahun yang lalu..semenjak dari hari tu  aku langsung tak rasa nak bercinta lagi...aku lebih tumpukan pada penampilan diri dan pencapaian aku..aku tak rasa akan jatuh cinta lagi dalam masa terdekat ni,,,sekian,,,

Monday, February 14, 2011

when PM said no to valentines day..

what does Valentines Day mean today? it is wrong or not to celebrate it..mybe some people espcially in Malaysia  deem that day it just simply mean Love, caring and of course sharing of emotions & gifts. im not pretty sure about it ,Who was the real Valentine, and why did he have a day named after him? i dont care about that bt  i just dont understand why what exactly fill in people head who those not really care about religion (islam) rule and juristical not alowed them to celebrating. you don’t need a special day to tell them on a grander scale. What exactly do people do on the other 364 days?...

Thursday, February 10, 2011

my passion on statistics mathematics

I have a tremendous passion about how statistics can influence society...I have always been fascinated by my mathematical s and, having a flair for the subject..n i I should choose statistics studies  as my degree but now i thnk it to late for this,,..thnk to god,,, i still have a chance to learn it by myself....in the next post i will discuss a bit about parametric n non-parametric test...insYAllah.. 

interview

7 feb, i went a job interview at green hopes consultancy. That my 1st interview ever.I went on an interview for EIA consultant  position and i thnk i was did my best already.n done really well..just waiting the end of febuary.  InsyAllah..

Friday, February 4, 2011

lets begin again....

Lets begin again, this is not my first post actually, perhaps this is the 100th..  Previously, I had done 2 or 3 blog  , i did not log into my blogs/account for a log while, . forgot my username or password,, This is done not by plan or desire, but by desperation. I was practically insane with grief..This would be a good start .haha..it ok,,so..lets start again ok,,